Lezing "De mythe van Atlantis"

06-01-2019

-

door
1 minuut
Leestijd:
Lezing van Klaas Vansteenhuyse over de mythe van Atlantis. Zondag 27 januari om 11.00 In De Corridor, Wetteren

Deuren open om 10.30.
Inkom (aan de kassa): €5
Inschrijven met een mailtje naar franky@decorridor.be

Over de lezing:
De mythe van Atlantis heeft de fantasie van honderden wetenschappers, kunstenaars en gevoelige geesten op hol laten slaan. Sporen van Atlantis zijn al over de hele wereld ‘ontdekt’. Wat weinigen nog lijken te weten is dat het verhaal zijn oorsprong vindt in één van de oudste filosofische werken van de mensheid. In het boek ‘De Staat’ van Plato worden Socrates en zijn leerlingen opgevoerd. Eén van hen vertelt hoe hij kennis maakte met het lot van de verloren gemeenschap van Atlantis. Met een kritische blik, archeologische feiten en gevoel voor humor gaan we samen op zoek naar Atlantis.

Over de spreker:
Klaas Vansteenhuyse is doctor in de archeologie en gespecialiseerd in de Late Bronstijd van Kreta. Hij werkte o.a. in Israël, Syrië en Griekenland. Vandaag is hij hoofd van de dienst Onderwijs en Studenten van de hogeschool UC Leuven-Limburg.

 

De Corridor bevindt zich aan het begin van de Olmenlaan, langs de kant van de Massemsesteenweg te 9230 Wetteren.
Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade.

Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen vanaf het station tot aan de Corridor.

Publicatiedatum
06-01-2019
Opgenomen in
Geschiedenis