Film: Shooting Bigfoot

Internationaal Documentaire Festival Docville 2014
16-04-2014

-

door
1 minuut
Leestijd:
De zoektocht naar Bigfoot heeft al heel wat harige voeten in de aarde gehad. Nuchtere waarheid dan wel pure zinsbegoocheling, zeker is dat het verhaal een aanzienlijke schare gelovigen dichter bij elkaar brengt.
In een ultieme poging de legende te ontrafelen, trekt regisseur Morgan Matthews er op uit met enkele Bigfoot-jagers, die ieder hun eigen specifieke jachttechniek hebben uitgewerkt. Terwijl Matthews probeert te achterhalen wat hun drijfveren zijn, zorgen onverwachte confrontaties, opgekropte frustraties en dubieuze motieven ervoor dat de jagers schrikwekkender zijn dan de prooi.
 
Nessie, de Yeti, Bigfoot, het zijn enkele tot de verbeelding sprekende voorbeelden van cryptozoölogie, een eerder dubieuze tak van de wetenschap. Ook de Belgische vereniging voor Cryptozoölogie trekt dit jaar naar Noord-Amerika op zoek naar sporen van de Bigfoot, een soort Yeti, waarvan tot op heden geen onomstotelijk bewijs is aangetroffen. 
 
Nochtans zijn de believers zéér overtuigd, dat blijkt nog maar eens uit een nieuwe documentaire, binnenkort te zien op Docville, het internationaal documentairefestival van Leuven. In een ultieme poging de legende te ontrafelen, trekt regisseur Morgan Matthews er op uit met enkele Bigfoot-jagers, die de plaatselijke bevolking moeten beschermen. Terwijl Matthews probeert te achterhalen wat hun drijfveren zijn, zorgen onverwachte confrontaties, opgekropte frustraties en dubieuze motieven ervoor dat de jagers schrikwekkender zijn dan de prooi. Na het zien van de trailer zijn wij er alvast niet van overtuigd dat het mythische beest echt bestaat, maar wel dat dit een beestige film is. Oordeelt u vooral zelf.
 
Bekijk hier alvast de trailer.
 
Docville 2014
 
Al een decennium lang kleurt DOCVILLE het filmlandschap. Het festival groeide uit tot het toonaangevend platform voor documentairecinema in ons land, een breed geprofileerd genrefestival, gefocust op de nationale en internationale documentaire auteursfilm.
 
Fiche
 
Land: UK
Productiedatum: 2013
Lengte: 1h30
Regie: Morgan Matthews 
Dialogen: Engels / Ondertiteling: geen
 
 
Vertoning
 
Zaterdag 10 mei (19u45) in Kinepolis 
Authors
Docville
Publicatiedatum
16-04-2014