17/12/2015: Young Skeptics in the Pub met Tayson Peeters en Maarten Boudry

Afbeelding

Een mentalist en een filosoof stappen een café binnen…

Deel artikel TwitterFacebookLinkedinWhatsapp

Niet het begin van een grap, wel van een avondje Young Skeptics in the Pub met Tayson Peeters en Maarten Boudry. De ene stapt het podium op om illusies te creëren, de andere om ze te doorprikken. Wat ze gemeen hebben is een dubbele leidraad: "Laat je niets wijsmaken" en "Maak jezelf niets wijs".

HuJo's Filopubs (de Humanistische Jongeren) en Skepp (ook eeuwig jong) heten je van harte welkom.

Datum en uur: 17 december 2015, deuren om 19.30u

Locatie: De Geus van Gent, Kantienberg 9, 9000 Gent

Tayson Peeters graag met je geest. Al sinds jonge leeftijd heeft hij een grote fascinatie voor de kunst van het goochelen, wat later leidde naar het mentalisme en alles wat te maken heeft met het afleiden en misleiden van de 5 zintuigen. Door het spel dat hij speelt met je geest, wekt hij de illusie dat hij over bovenmenselijke gaven of een uitzonderlijk goed ontwikkeld observatievermogen beschikt. Hij slaagt er telkens in zijn publiek te misleiden en te doen twijfelen aan het begrip realiteit.

Maarten Boudry heeft van zijn passies — nadenken, lezen en schrijven — zijn beroep gemaakt. Zijn academisch onderzoek aan de UGent bevindt zich op het kruispunt van wetenschapsfilosofie, cognitieve psychologie en epistemologie. Samen met Johan Braeckman schreef hij De ongelovige Thomas heeft een punt (2011) en dit jaar rolde Illusies voor gevorderden van de persen. Zijn vaak even rake als ongezouten opiniestukken verschijnen regelmatig in pers.