SKEPP op Dag van de Wetenschap (26/11/23)

Bezoek ons in Gent op 26 november
05-11-2023

-

door
1 minuut
Leestijd:
Op zondag 26 november is het opnieuw Dag van de Wetenschap - hét gratis wetenschapsfestival voor al wie wil ontdekken, checken, proberen, creëren, bestuderen en zich volop wil amuseren. Ook SKEPP is daar van de partij, ditmaal in Gent.

De Dag van de Wetenschap is een niet te missen evenement voor iedereen - jong en oud - die de wetenschap een warm hart toedraagt. SKEPP is er bij met 2 activiteiten in samenwerking met universiteit Gent:

 

Leid jezelf om de tuin

Laat jij jezelf om de tuin leiden of weet je wel beter? Wees voorzichtig, want je hebt een waardige tegenstander, namelijk… Jezelf!

Kom op de Dag van de Wetenschap naar onze stand en doorloop een parcours vol illusies en cognitieve valkuilen. Bedrieg jij jezelf en wint je andere ik? Of kan niemand jou in de maling nemen? Probeer de valkuilen te ontwijken en vergelijk je score met die van andere bezoekers!

Locatie: Het UFO, Sint-Pietersnieuwstraat 33, 9000 Gent

Tijdstip: 10:00 - 17:00 (doorlopend)

Praktische info: https://www.dagvandewetenschap.be/activiteiten/universiteit-gent-bedrieg...

 

Voor de bezoekers die zelf aan de slag willen met de truc om de CD door de kleine opening in het A4-blad te halen, is hier het sjabloon.

 

Workshop: Maak je eigen complottheorie

Wie zei dat je een expert moest zijn om je eigen theorie te smeden?

Stap in de wereld van het ongewone en het onbekende in onze workshop! Duik diep in de elementen achter complottheorieën en waag daarna een poging om zelf een prikkelende theorie te verzinnen.

Of je nu kiest voor een theorie die enigszins geloofwaardig klinkt of iets totaal bizar, de keuze is aan jou. We voorzien alle tools, begeleiding en inzichten die je nodig hebt. Aan het einde van de sessie heb je een unieke complottheorie in handen – die we natuurlijk met een knipoog bekijken en niet de wereld insturen.

Deze workshop wordt gepresenteerd door Brecht Decoene.

Locatie: de Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent

Tijdstip: 14:00 - 15:30 (Opgelet, reserveer je plaats op de dag zelf aan het onthaal van de Krook!)

Praktische info: https://www.dagvandewetenschap.be/activiteiten/universiteit-gent-maak-je...

 

Authors
Jan Van Haver
Publicatiedatum
05-11-2023