Uitreiking Skeptische Prijzen 2017 - 4 juni 20u00 - De Corridor, Wetteren

03-05-2018

-

door
59 seconden
Leestijd:
Wie wint de Zesde Vijs 2017? En wie heeft vorig jaar voldoende onzin uitgekraamd om de Skeptische Put in ontvangst te mogen nemen?

Sinds 1996 reikt SKEPP jaarlijks twee prijzen uit aan niet-leden, met name de Zesde Vijs en de Skeptische Put. De Skeptische Put wordt gegeven aan diegene die zich uitzonderlijk onkritisch heeft opgesteld en de popularisering van kennis en wetenschap totaal verkeerd heeft begrepen.

De Zesde Vijs wordt toegekend aan iemand die zich het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt in het verspreiden van objectieve kennis inzake pseudo-wetenschap en het paranormale. Van mensen met gezond verstand wordt gezegd dat ze ze "alle vijf" hebben, naar de vijf zintuigen. Paranormalen beweren dikwijls nog over een extra zintuig meer te beschikken. Welnu, de Zesde Vijs wordt uitgereikt aan mensen die bewezen hebben over een extra portie gezond verstand te beschikken, door in de media op te vallen door een genuanceerde kritische kijk op de zaken of door een grondig gedocumenteerd betoog.

 

Datum en uur: maandag 4 juni om 20.00u (deuren 19.30u)

Locatie: zaal De Corridor in de Olmenlaan te Wetteren, ter hoogte van de Massemsesteenweg 19.
Vrij parkeren kan op de parking van de Carrefour, Zuidlaan 115, Wetteren. Vandaar is het twee minuten wandelen naar De Corridor. Vanaf het station van Wetteren is het zeven minuten te voet.

Publicatiedatum
03-05-2018