Mundo Mágico

Lezingenreeks over mentalisme, spiritisme, skepticisme
12-12-2019

-

door
5 minuten
Leestijd:
De tovenaars van Mysterious Magic Productions en SKEPP zullen in februari 2020 drie maal de poorten van het Gentse House of Mysteries laten opengaan. Op drie zaterdagen verzorgen we een namiddag tsjokvol skeptische leering ende magisch vermaeck. In februari kleuren we de Gentse mundo gans mágico.

 

1 februari 2020
Kobe van Herwegen: Historia mágica

De eerste gast die we zullen oproepen is Kobe van Herwegen. Kobe voert ons mee naar het gouden tijdperk van mediums en séances in donkere, Belgische salons. Naar een periode waarin tafels bewegen, geesten kloppen en de wegen van goochelaars en charlatans elkaar geregeld kruisen.

Kobe Van Herwegen (1984) is allround bekende tv-kop, musicalacteur, stemartiest, kortom, showbizz-mens. Hij is ook vlotjes op weg om een belangrijk chroniqueur van de Belgische goochelgeschiedenis te worden. Samen met Christ Van Herwegen, zijn vader, schreef hij Chapeau, de geheime goochelgeschiedenis van België (2014) en Meisje met de feeënvingers. Het magische verhaal van Suzy Wandas (2019).

 

U kan zich hier registreren voor tickets.

 

 

15 februari 2020
Paul Voodini: Mundo bizarro

Voor de tweede namiddag trekken we Paul Voodini uit onze hoed. Voodini is een fenomeen in de wereld van het mentalisme. Hij is een Britse performer die zich losgerukt heeft uit kringen van professionele, newageachtige handlezers. In zijn optredens verwerkt hij hun trucs en een uitgepuurde vorm van cold reading.

Paul Voodini is een van de bekendste exponenten van Bizarre Magick, een stroming waarin het verhaal primeert. Hij hanteert daarnaast ook een vorm van mentalisme waarbij weinig of geen hulpmiddelen gebruikt worden. Bijna niets in de handen, bijna niets in de mouwen.

We hebben Paul Voodini bereid gevonden om speciaal voor deze gelegenheid het Kanaal over te steken.

Twee caveats: Paul Voodini geeft een lezing, geen optreden. En die lezing zal uiteraard in het Engels zijn.

 

U kan zich hier registreren voor tickets.

 

 

29 februari 2020
Tayson Peeters: Lectura en frío

De laatste namiddag staat in het licht van cold reading. Wat is cold reading en wat is het vooral niet? Twee vragen die ook heel wat niet-praktiserende skeptici bezighouden en vaak op een verkeerd been zetten.

Mentalist en SKEPP-lid Tayson Peeters gaat in op de technieken die gebruikt worden door mentalisten en waarzeggers allerhande. Hij ruimt enkele misverstanden op over cold reading, vooral de ‘verklaringen’ die zich in de sfeer van de pseudopsychologie bevinden. Verder geeft hij tips om de technieken te spotten en eventueel af te blokken.

Van kindsbeen af heeft Tayson Peeters (1990) een grote fascinatie voor de kunst van het goochelen. Als mentalist en uitgesproken skepticus begrijpt hij het belang van kritisch denken. Een vaardigheid waarvan hij het belang wil uitdragen door middel van zijn mentalisme.

 

U kan zich hier registreren voor tickets.

 

Beperkt aantal plaatsen

De lezingen gaan door in de magnifieke spiegeltent van het House of Mysteries te Gent. Omdat we de sfeer van de locatie willen behouden, beperken wij het aantal zitjes: 75 bezette stoelen lijken ons best een gezellige drukte.

Plaatsen via de kassa kunnen enkel bekomen worden op de dag van de lezing én indien de lezing niet reeds volzet is. Aan de kassa hanteren we het principe first come first served, dus in volgorde van aanvraag. Vol is evenwel vol.

 

U kan zich hier registreren voor tickets.

 

Programma

De deuren gaan telkens open om 13.00 u. Uw gastvrouw is de charmante Claire Moens. Zij zal u ontvangen en de presentatie verzorgen. De nodige lijm die het geheel bij elkaar zal houden.

Tot aan de lezing kan u genieten van close-up magic. Dat laat zich het best samenvatten als bedot en bedonderd worden voor uw eigen ogen, waar u bij staat.

De lezingen gaan van start om 14.00 u. We proberen die kort en krachtig te houden, met een pauze om de inwendige mens te versterken en eventueel te ledigen. Er is nadien ook ruim tijd voorzien voor vragen aan de spreker.

Om 16.30 u voert Tayson Peeters een mentalisme-act op in de geest van de lezing.

Om 18.00 u zullen de deuren van The House of Mystery zich sluiten. 
 

Reservatie

U kan ons steeds per e-mail contacteren voor u zich inschrijft. Wij geven u graag extra informatie via educatief@skepp.be.

Wil u een plaats reserveren voor een of meerdere lezingen, dan vragen wij u uw inschrijving(en) te betalen via overschrijving. De inkom voor één lezing bedraagt 20 euro, 38 euro voor twee lezingen. Voor 47 euro laten we u binnen op de drie lezingen.

 

Locatie

House of Mysteries
Jan Botermanstraat 2
9000 Gent

House of Mysteries ligt in hartje Gent, in de schaduw van het Gravensteen. De Jan Botermanstraat is een kleine zijstraat van de Burgstraat.

 

Bereikbaarheid

Tram 1, tram 4, halte Gravensteen
Parking Karmelieten (Burgstraat 46-102, 9000 Gent)
Authors
SKEPP
Publicatiedatum
12-12-2019