Global Skeptics in the Pub (19/07/2024)

16-06-2024

-

door
1 minuut
Leestijd:
Onder de naam Skeptics in the Pub (vaak afgekort als SitP) worden al meer dan 20 jaar wereldwijd informele events georganiseerd waar kritische denkers in een aangename sfeer met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Doorgaans zijn dit fysieke events met een discussie of lezing rond een bepaald thema gevolgd door het napraten bij een gezellige (al dan niet alcoholische) pint.

Nu hebben de Bay Area Skeptics uit Californië echter het idee opgevat om een virtuele Global Skeptics in the Pub te organiseren: een 24-uur durende marathon (via Zoom) waarbij skeptici uit de hele wereld de sessie hosten gedurende een deel van de tijd.

En ook SKEPP neemt daar aan deel! Op vrijdag 19 juli zal SKEPP de host zijn van het event van 19u45 tot 20u30. De Global SitP zal dan ongeveer halfweg zijn, want het begint in Nieuw-Zeeland om 19:00 lokale tijd (vrijdag 19 juli 9:00 in onze tijdzone) en eindigt in Hawaii om 21:00 lokale tijd (zaterdag 20 juli 9:00 in onze tijdzone). Omwille van het globale karakter van het event, verloopt alles in het Engels.

Om 20u is er een korte presentatie door Goulven Laruelle van Comité Para - onze Franstalige zusterorganisatie - rond het thema “The controversy about the use of the term Anthropocene” met aansluitend gelegenheid tot discussie.

Deelname aan het event is gratis, maar om praktische redenen (en om misbruik te vermijden) vragen we u vooraf aan te melden. Dat kan via dit formulier:

https://forms.gle/9b77Fijswj2RuA3C7 

U ontvangt dan kort voor het begin van het event een link om deel te nemen via Zoom. Via die link kan u dan tijdens de volledige duur van het event deelnemen en zo skeptici en kritische denkers over de hele wereld leren kennen. Uiteraard zou het leuk zijn om tijdens “onze” slot (19:45 - 20:30) zoveel mogelijk SKEPP-leden te zien!

Meer info (en de lijst van de andere deenlemende organisaties) vindt u op https://www.skepticalcon.com/global-skeptics-in-the-pub 

En noteer alvast ook 12 september 2024 in uw agenda, want dan is er opnieuw een klassieke Skeptics in the Pub, ditmaal in Gent rond het thema “Kunnen social media ons ziek maken?”. Meer info volgt binnenkort.

Authors
SKEPP
Publicatiedatum
16-06-2024
Opgenomen in
Skeptisch & kritisch denken