1998, het jaar van de waarheid?

01-01-1998

-

door
1 minuut
Leestijd:
Bij het begin van dit nieuwe jaar, geen nieuwjaarsbrief, maar een greep uit de voorspellingen. Maar eerst nog even terugblikken op wat vorig jaar zou hebben moeten gebeurd zijn geweest volgens vooraanstaande voorspellers.

De grootste mislukking uit de voorspellersbusiness was ongetwijfeld dat niemand de dood van Diana voorspelde. Wat nog erger is, Di en Dodi bezochten de Derbyshire-ziener Rita Rogers op 13 augustus, twee weken en een half voor het fatale ongeluk. Het is duidelijk dat de consultatie niet veel heeft uitgehaald.

Volgens Gene Emery, die in de Skeptical Enquirer de voorspellingen bijhoudt en natrekt, hebben de voorspellers het in 1997 even slecht gedaan als andere jaren. Afhankelijk van wie het voorspelde moest OJ Simpson in 1997 optreden in een Franse ‘Opsporing Verzocht’ of opgesloten worden voor het overrijden van een oudere dame.

Sarah Ferguson zou gaan meespelen in Melrose Place en huwen met Calvin Klein. Madonna zou walgend van de slechte kwaliteit van de kindertelevisie de rechten op Mickey Mouse Club opkopen, de boel hertekenen en er zelf in meespelen. We hebben alleen maar KetNet gekregen.

Een andere voorspelling vertelde dat aliens van een olie-arme planeet onze olievoorraden in twee weken zouden wegpompen en ermee aan de haal gaan. Iemand iets gemerkt?

En wat hebben we tegoed in 1998? Alle katten en poesjes zullen wereldwijd moeten worden afgeslacht omdat ze een virus dragen dat mensen blind maakt. (In Hongkong is men alvast begonnen met de kippen.)

Men zal een geneesmiddel vinden tegen de verkoudheid.

Fidel Castro zal moeten aftreden en gaat in Beverly Hills wonen.

Een drankje dat je huid groen doet oplichten wordt populair bij joggers en fietsers.

Wetenschappers zullen wandelende planten creëren, zodat die zelf op zoek kunnen gaan naar water.

Hopelijk vallen ze niet allemaal in het water.Verschenen in de Skepptische Nieuwsbrief, januari 1998

Authors
SKEPP
Publicatiedatum
01-01-1998
Opgenomen in
New Age