Jan Allein en de werkgroep “Beperk de Straling” krijgen de Skeptische Put'

Voor hun acties tegen de uitbreiding van Wifi en andere vormen van draadloze communicatie
23-04-2015

-

door
39 seconden
Leestijd:
De Skeptische Put wordt gegeven aan diegene die zich uitzonderlijk onkritisch heeft opgesteld en de popularisering van kennis en wetenschap totaal verkeerd heeft begrepen.

De Skeptische Put voor 2014 gaat naar Jan Allein en de werkgroep “Beperk de Straling”. Ze verdienen deze twijfelachtige eer voor hun acties tegen de uitbreiding van Wifi en andere vormen van draadloze communicatie. Daarbij gebruiken ze onjuiste en misleidende informatie, spelen ze in op de angst van de bevolking en maken ze wetenschappelijk onderzoek verdacht.

Hoewel Jan Allein en zijn groep met goede bedoelingen handelen en niet van charlataneske praktijken kunnen worden beschuldigd, is hun optreden niet onschuldig. Hun alarmistische boodschappen maken veel mensen nodeloos ongerust, wat op zich niet goed is voor hun gezondheid, maar wat sommige ook kan aanzetten om nodeloos geld uit te geven of contact te zoeken met charlatans. De uitreiking van deze Skeptische Put dient als waarschuwing om op te houden met deze vorm van alarmisme.

Authors
Tim Trachet
Publicatiedatum
23-04-2015
Opgenomen in
Elektrohypersensitiviteit