Nicole Dewaele mist de miss

10-06-1998

-

door
51 seconden
Leestijd:
Nicole Dewaele, huisastrologe van VTM, heeft zich gewaagd aan een voorspelling van de kansen van de kandidates voor de jongste Miss België-verkiezing.

Het resultaat is op zijn zachtst gezegd weinig indrukwekkend. Tania Dexters, die uiteindelijk tot Miss België 1998 werd verkozen, maakte volgens Dewaele "maar een waterkansje", omdat "de planeten in een moeilijke bocht" voor haar stonden. Ook Ann Torsin, die eerste eredame werd, had maar "geringe slaagkansen".

Daarentegen was Julie Seynaeve voor de astrologe "de grote kanshebber". Ze kwam uiteindelijk op de vierde plaats. Gery Seynaeve, het zwaar teleurgestelde zusje van Julie, schreef hierover een woedende lezersbrief naar Humo (19 mei) , eindigend met de profetische woorden: "Ik wil wel één voorspelling doen: naar Dewaele haar prietpraat luister ik alvast niet meer".

In het Radio 1-programma Het Groot Gelijk van 29 mei verdedigde Nicole Dewaele zich door te zeggen dat ze zich gebaseerd had op verkeerde gegevens. Ze had niet geboortegegevens van Miss België gekregen, maar van haar tweelingszuster (?!). Commentaar van Tim Trachet in dezelfde uitzending: "Het is typisch dat astrologen, als ze een verkeerde voorspelling maken, achteraf altijd kunnen uitleggen waarom die voorspelling verkeerd was. Jammer dat ze dat niet op voorhand konden weten."

Authors
SKEPP
Publicatiedatum
10-06-1998
Opgenomen in
Astrologie