Mundo Mágico 2022

Komt dat zien! Komt dat zien!
Mundo Mágico 2022
19-11-2021

-

door
5 minuten
Leestijd:
De tovenaars van Honest Magic en SKEPP zullen in februari en maart 2022 opnieuw drie maal de poorten van het Gentse House of Mysteries laten opengaan.

5 februari 2022
Kobe Van Herwegen en Nikolaas Martens: Historia mágicaEen magnetiseur, een ventriloquist en een zingende wereldkampioene wandelen het magisch verhaal van Kobe Van Herwegen binnen. De opkomst en het geloof rond hypnose en magnetisme, freaks en rariteiten op de Belgische Kermis, buiksprekers en zakkenrollers in de Afrikaanse kolonies, oplichters in alle vormen en gedaanten en een vrouw als eerste en enige Belgische wereldkampioen goochelen. Het zijn enkele van de hoofdpersonages van een wereld waarin niets is wat het lijkt en de realiteit soms verbazingwekkender is dan de illusie.

Met als basis het levensverhaal van drie markante verwonderaars schets Kobe Van Herwegen in deze nieuwe lezing de Belgische goochelgeschiedenis doorheen de 19de en 20ste eeuw. 

Bestel hier uw tickets.

Nikolaas Martens: De zwevende tafel

 

De Gentse goochelaar Nikolaas Martens heeft een professionele passie voor het spiritisme. Hij heeft in de loop der jaren een expertise opgebouwd in spiritistische fenomenen die losgelaten werden tijdens klassieke séances. Nikolaas zal het niet enkel hebben over de zwevende tafel, nummer één op de lijst van spiritistische toestanden. Hij zal het ook  demonstreren.

Bestel hier uw tickets.

Tentoonstelling

Speciaal voor SKEPP ontsluiert Kobe ook enkele unieke originele lithoposters uit zijn collectie. Een exclusieve tentoonstelling die de hoofdfiguren uit de lezing eens zo tastbaar maakt.

 

19 februari 2022
Dr. Todd Landman: Tales from the Magiculum

Academische magiër Todd Landman verkent samen met ons die vormen van mysterieus, magisch entertainment die ons doen nadenken over de grote vragen des levens. Aan de hand van zijn optreden probeert Landman antwoorden te formuleren op existentiële, menselijke kwesties als het Leven, en de futiliteit daarvan, collectief bewustzijn en vervreemding.

Landman laat manieren zien waarop performers gespecialiseerd in mysterie en magie, niet alleen hun persona op het podium, maar ook hun act kunnen ontwikkelen en uitwerken. Hij belooft ons een hoogst interactieve lezing die niet alleen een beroep doet op uw aspiraties als magisch, mysterieus entertainer, maar ook op uw talenkennis. De lezing is in het Engels.

Bestel hier uw tickets.

5 maart 2022
Tayson Peeters: Arte de la memoria – Geheugenkunst

Er gaan tal van pseudowetenschappelijke beschouwingen over het geheugen de ronde. Van dure middeltjes en cursussen om het geheugen te ‘boosten’ worden vooral de verkopers beter.

Skeptici zijn veelal bezig met het kritisch analyseren en aanduiden van zaken die niet werken. Maar deze keer zal Tayson Peeters zijn rol als skepticus binnenste buiten draaien. Tayson wil vooral ingaan op technieken die wél werken. 

Bestel hier uw tickets.

House of Mysteries

Ook dit jaar gaan de lezingen door in House of Mysteries te Gent, op een steenworp van het Gravenkasteel. Door het harde werk van bezieler Luc Poppe en zijn team is dit theater op korte tijd the place to be geworden voor goochelend Vlaanderen. House of Mysteries, met zijn gerestaureerde, feeërieke spiegeltent, is meer dan gewoon maar het decor voor Mundo Mágico.

 

Praktisch

Tickets

Eén voorstelling €24,00
Twee voorstellingen €39,00
Drie voorstellingen €54,00

We raden aan om op voorhand tickets te bestellen. We kunnen niet garanderen dat er op de dag van de lezing zelf nog zitjes beschikbaar zijn.

Wij geven u graag meer informatie via educatief@skepp.be.

 

Lezingen

5 februari 2022
Kobe Van Herwegen: Historia mágica - Uit de rijke Belgische goochelgeschiedenis
Nikolaas Martens: De zwevende tafel

19 februari 2022
Todd Landman: Tales from the Magiculum

5 maart 2022
Tayson Peeters: Arte de la memoria - Geheugenkunst

 

Deuren

De deuren gaan open om 13.00 u.
De lezingen starten om 13.30 u.
De deuren sluiten om 18.00 u.

 

Locatie

House of Mysteries
Jan Botermanstraat 2
9000 Gent

 

Bereikbaarheid

Wagen

House of Mysteries haakt in op de uitgebreide parkeerinfrastructuur van de stad Gent. Je kan je wagen op loopafstand parkeren op onderstaande parkings:

betalende:

​Parking Karmelieten (tot 21.00 u) – wandelafstand 2 minuten
Parking Ramen (P8) – wandelafstand 4 minuten
Parking Vrijdagmarkt (P1) – wandelafstand 9 minuten
Parking Sint-Michiels (P7) – wandelafstand 9 minuten

niet-betalend:

​Parkeer je wagen op de Park+Ride aan de Weba/Decathlon Gent.
Dan met de gratis Shuttlebus naar Sint-Jacobs, reistijd 15 minuten.
Vanaf Sint-Jacobs ligt het theater op 10 minuten wandelafstand

​​

Trein,  tram en bus

House of Mysteries is heel vlot te bereiken met de bus en de tram en ligt op 6 minuten wandelafstand van het openbaar vervoersknooppunt Korenmarkt.

Van het treinstation Gent Sint-Pieters, neem tram 1 richting Evergem tot halte Gravensteen (elke 20 minuten).


 

Publicatiedatum
19-11-2021