Homeopaten eisen Europees statuut

09-06-2000

-

door verscheen in :
45 seconden
Leestijd:
In december 2000 hielden homeopaten uit diverse Europese landen een congres in het gebouw van het Europees Parlement in Brussel. Een gelegenheid om in de pers weer eens uitvoerig reclame te maken voor de weldaden van de homeopathie. Er werd van alles beweerd ten gunste van de zachte geneeswijzen, zonder het minste bewijs.

Zo zou de erkenning van de homeopathie door de Duitse ziekenfondsen het de Duitse overheid toelaten "op jaarbasis miljarden te besparen op de ziektekosten", aldus Lucas von Lebel, de voorzitter van de European Coalition on Homeopathic and Anthroposophic Medicinal Products(Enchamp). Deze organisatie eist dan ook dat homeopathie in de hele Europese Unie wordt erkend. Ieder doet nu immers wat het wil. Dat we in België nog niet zover staan als in Duitsland wordt nog door von Lebel toegeschreven aan het groot aantal reguliere artsen ten lande.

Zoals gewoonlijk deed de pers - ook de zogenaamde kwaliteitskranten - weinig moeite om die flauwe kul te ontkrachten. De Morgen volstond met de mededeling: "Het merendeel van de wetenschappers is nog steeds dat homeopathie geen bewijsbare effecten heeft". Let wel op het "nog steeds". Alsof het aan de wetenschap is om vroeg of laat van mening te veranderen.

Uit "Wonder en is gheen Wonder", Nulnummer 2000.

Authors
Tim Trachet
Publicatiedatum
09-06-2000
Opgenomen in
Homeopathie