10²³ Homeopathie

Er zit niets in
31-01-2011

-

door
3 minuten
Leestijd:
Kom mee homeopathische zelfmoord plegen! Op zaterdag 5 februari om 10 uur op het Luxemburgplein in Brussel. Inschrijven kan ondermeer via facebook.

Vlak voor het Europees Parlement, gaan we massaal homeopathische producten te slikken om voor het grote publiek te tonen wat goed geïnformeerde mensen al lang weten: er zit niets in. Dit optreden past in een wereldwijde 10:23-actie, die op dezelfde dag in 25 landen plaatsvindt. (zie http://www.1023.org.uk/)

Waarom voeren wij actie?

Wij willen het grote publiek erop wijzen dat een bepaalde industrie er in geslaagd is gewoon water (of alcohol of suikerbolletjes), waar absoluut niets in zit te mogen adverteren en te verkopen als medicijnen, zonder te moeten bewijzen dat het werkt. Tientallen vrijwilligers, professoren, BV’s, gewoon mensen die niet graag bedrogen worden, zullen een grote dosis van dergelijke nepmedicijnen ineens innemen om aan te tonen dat het niets doet omdat er niets in zit. Daarmee zullen ze aantonen dat ze meer geloof hechten aan de wetenschap en gezond verstand dan aan bizarre theorieën van een industrie die illusies verkoopt.

Waarom “10²³”?

Dit verwijst naar het getal van Avogadro (6x10²³), een getal met 23 nullen, het is het aantal moleculen in een bepaalde hoeveelheid stof. Bij verdunningen van 1 op meer dan 23 nullen zal er dus geen enkel atoom van de aanvankelijke stof meer aanwezig zijn. Homeopathische producten zijn meestal véél véél meer verdund, dus: ER ZIT ZEKER NIETS MEER IN. Niemand kan zo’n “medicijn” onderscheiden van zuiver water (of alcohol of melksuiker) en evenmin twee verschillende homeopathische producten onderscheiden. HET ENIGE VERSCHIL IS HET ETIKETJE.

Daarom nemen de deelnemers van de 10:23-actie op precies 10h23min lokale tijd massaal deze hersenschimmige producten in.

Waarom het Luxemburgplein?

Dit plein ligt in de schaduw van het enorme gebouw van het Europees Parlement. Het Europees Parlement heeft een verpletterde verantwoordelijkheid gehad in de erkenning van deze waardeloze producten. Door de besluitvorming van het Parlement mogen homeopathische middelen in de hele Europese Unie worden verkocht, als medicijn, maar zonder hun werking te moeten bewijzen. Terwijl echte geneesmiddelen – gelukkig maar - aan zware tests onderworpen worden.

Met deze actie midden in de Europese wijk van Brussel willen we net alleen de aandacht van de Vlaamse en Belgische, maar ook de Europese media trekken. Dit met de steun van ECSO, de Europese Raad van Skeptische Organisaties. Skeptisch Europa laat zich horen!

Wees daarom present op 5 februari om 10 uur. SKEPP heeft u nodig. Het duurt maar een half uurtje en… het innemen van geneesmiddelen waar niets in zit is volkomen ongevaarlijk.

Wij zullen over voldoende producten waar niets inzit beschikken. U mag uw eigen homeopathisch middel meebrengen, maar laat het dan eerst keuren door ons, want in sommige zit wel iets in, bijv. zeer veel alcohol ! Die moet dan verdund worden met water, dan wordt het wel homeopathisch sterker, maar veiliger voor het verkeer.

Lees meer over homeopathie
In de pers
Authors
Publicatiedatum
31-01-2011