Er waait een frisse wind door SKEPP

Wietse Wiels (30), nieuwe voorzitter van SKEPP
24-03-2022

-

door
1 minuut
Leestijd:
SKEPP, de Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudowetenschap en het Paranormale, overtuigt een nieuwe generatie. Het nieuwe bestuur vernieuwt zijn inzet met Wietse Wiels (30), doctor in de neurologie, als nieuwe voorzitter.

De vereniging verloor in 2019 twee van haar stichtende leden Etienne Vermeersch en Wim Betz. Ondanks dat verlies is SKEPP vandaag springlevend en is de nood aan kritisch denken brandend actueel. SKEPP zet zich al 32 jaar in om kritisch en wetenschappelijk denken te promoten. 

De jonge garde tracht een nieuwe generatie te overtuigen. Wietse is doctor in de neurologie met interesse in psychosomatiek, Parkinson, dementie en de logica van complotdenken. Moraalfilosoof Brecht Decoene (41) schreef reeds twee boeken die complottheorieën kritisch benaderen. Tayson Peeters (31) is mentalist en bestudeert zaken als hypnose en NLP. Olivier Faelens (38) is filosoof en sekte-expert. Samen met vaste waarden als Tim Trachet (wiskundige, sterrenkundige, journalist), Marleen Finoulst (arts, journalist, auteur), Dirk Devroey (arts, hoogleraar huisartsgeneeskunde) en Fred Waumans (socioloog) hernieuwt SKEPP zijn inzet om pseudowetenschappen, complottheorieën en beweringen die in het licht van de huidige wetenschappelijke stand van zaken rammelen, te onderzoeken, te duiden en waar nodig te weerleggen.

(Mensen op de foto, in wijzerszin, beginnende van linksboven: Wietse Wiels, Olivier Faelens, Tayson Peeters, Tim Trachet,  Marleen Finoulst, Brecht Decoene, Fred Waumans en Dirk Devroey.)

Authors
Brecht Decoene
Publicatiedatum
24-03-2022