Bunkmail en Forum - hoe werkt het?

Bunkmail

Wie lid is van SKEPP kan zich kosteloos abonneren op  onze mailinglijst. Via dit kanaal wordt u via e-mail op de hoogte gebracht van berichten rond actuele onderwerpen, nieuwe boeken, artikels, uitspraken, enz.

Hoe werkt het?

Voorheen kon iedereen die zich inschreef op de mailinglijsten er ook berichten op posten. Indien je reageerde op een bericht van de mailinglijst werd je antwoord dus automatisch gestuurd naar alle leden. De bedoeling van de mailinglijst is echter om iedereen de kans te geven een bericht (liefst met een bepaalde nieuwswaarde) rond te sturen naar andere geabonneerden.
Niet zelden werd hier vrij snel op gereageerd waardoor discussies volgden met tientallen mails per dag als gevolg. Veel geabonneerden zijn door deze berichtenstroom afgehaakt.

Vanaf januari 2010 werd de aanpak aangepast. Bunkmail blijft bestaan, maar is een gemodereerde lijst. In principe worden alle berichten toegelaten, wat niet toegestaan wordt zijn 2 of meer geabonneerden die onderling gaan discussiëren.

Hoe kan ik me abonneren op de mailinglijsten?

Deze optie wordt u aangeboden wanneer u zich lid maakt van SKEPP. Bent u reeds lid en wenst u zich in te schrijven? Dit kan u doen door in te loggen op deze site en in uw profiel pagina kies je voor 'bewerken' - 'bunkmail'. Binnen de 24 uur bent u ingeschreven in bunkmail. Is dit niet het geval, gelieve ons dan te contacteren via het contactformulier.

 

Indien u reeds lange tijd lid bent is het mogelijk dat we uw e-mail adres niet hebben. Als dat het geval is zal u niet kunnen inloggen. Gelieve dan uw e-mail adres door te geven aan ledenadmin@skepp.be

 

Hoe schrijf ik me uit op de mailinglijst?

Dit kan door in te loggen op deze site en in uw profiel pagina kies je voor 'bewerken' - 'bunkmail'. Hier kan je uw inschrijving opzeggen. Het kan enkele uren duren alvorens uw aanpassing actief is.
Indien dit niet lukt, gelieve dan een mail te sturen zodat wij u manueel kunnen uitschrijven. Dit doe je best via het contactformulier. Vergeet niet om uw e-mail adres correct te vermelden, anders kunnen we u niet uitschrijven.

Hoe stuur ik een bericht naar de mailinglijst?

Stuur uw bericht naar de mailinglijst via mail (naar bunkmail@skepp.be). Uw bericht komt automatisch in een wachtrij en zal gepubliceerd worden nadat geverifiëerd is dat dit geen reactie is op een bericht van een ander lid (dat dient u immers op het forum te plaatsen).

Forum

Het forum is vrij toegankelijk voor iedereen en kan u terugvinden op http://forum.skepp.be

Op het forum is een privaat deel aangemaakt (enkel voor leden) waar van mening kan gewisseld worden over berichten die eerder op bunkmail verschenen, of over andere onderwerpen. De voordelen van dit private forum zijn:

 • 
U krijgt geen ongewenste mails meer.

 • U leest enkel wat u wil en dit wanneer u wil.

 • De berichten blijven bewaard, de onderwerpen blijven bijeen, er is een zoekfunctie.

 • Alles is steeds chronologisch te raadplegen
 • Toevallige bezoekers zien dit private deel zelfs niet.

 • Forumleden kunnen berichten lezen maar er niet in schrijven.

 • Enkel leden van SKEPP krijgen de toelating om in dit deel te posten.

 • Het forum kent een notificatiesysteem, u kan aanklikken of u per mail verwittigd wil worden van de start van een nieuw topic en/of van een nieuwe reactie op een topic dat u aanbelangt. Vanuit zo'n notificatiemail kan u met één klik direct naar het desbetreffende bericht gaan, zonder telkens te moeten inloggen. Dit wordt uitgelegd op het forum.


Hoe krijg ik als lid toegang op het private gedeelte op het forum?

Wenst u zelf vrij berichten, nieuwtjes of meningen te plaatsen, van gedachten te wisselen en te debatteren over skeptische en andere onderwerpen, dan verwijzen wij naar het forum. Naar keuze plaatst u berichten op het gewone forum of op het privaat deel, dat enkel toegankelijk is voor SKEPP-leden.


 • U dient zich eerst zoals elke gebruiker éénmalig te registreren op het gewone forum.
  • Ga met uw browser naar het forum
  • Klik op "Registreren"
  • Als forumnaam kan u uw eigen naam kiezen, maar dat is geen verplichting. Een nickname is gebruikelijk op een forum, maar niet verplicht.
  • Let op met de vraag over het jaar dat u geboren bent, wij zien hier veel vergissingen.
  • Binnen de 24 uur krijgt u van ons een e-mail. Vanaf nu is uw account actief en kan u die gebruiken met de door u gekozen forumnaam en paswoord. Deze activatie en bevestiging via e-mail doen wij handmatig en laten wij niet automatisch gebeuren om spammers te weren. Vandaar dat het even kan duren.
  • U bent nu geregistreerd op het openbare deel van het forum. Na inloggen zal u ook het private deel van het forum zien. U kan daar nu reeds op lezen, maar nog niet op posten.
 • Hoe u een 'toelating tot posten' op het private deel kan aanvragen kan u daar lezen. Dit is eveneens heel eenvoudig.

Mocht u problemen ondervinden bij de registratie, wendt u dan via e-mail tot forumadmin[at]skepp.be.